Formandens beretning

Generalforsamling M/S Håndbold 08-02-2016

Endnu et år er gået – endnu et succesfuldt år er gået dog med lidt malurt i bægeret. Malurten kan vi lige så godt starte med og det er vores årsregnskab. Der skal ikke ske mange forskydninger i indbetalingerne før det ser skidt ud, da vi jo er midt i vores sæson når årsregnskabet foreligger. Dette vil Jon komme meget mere ind på i hans beretning

Vi havde sidste sæson et medlemsfremgang og igen i denne har vi yderlig medlemsfremgang. For ganske få år siden havde vi et medlemstal på omkring 100, sidste år var vores medlemstal på 117 personer og i år topper vi den med ca. 135 medlemmer det er en forøgelse på over 30 % på ganske få år. Det er ganske enkelt fantastisk og speciel sammenlignet med, at rigtigt mange andre håndboldklubber klager over medlemstilbagegang.

Vi er blevet spurgt om hvad det egentlig er at vi gør – Ja det er meget svært at forklare eller er det? Nej det er det ikke! Vi har nogle fantastiske, dygtige og engagerede trænere, dette rygtes og hold som vi måske tvivlede på havde nok spillere til at kunne danne et hold er blevet til hold og andre årgange er blevet til næsten 2 hold.
Ud over dette har vi nogle ildsjæle som vi skal huske at værtsætte og takke for det utrolige stykke arbejde de laver hver dag. Et eksempel som vi ikke kommer udenom i år er en til to mand får en idé om at afholde et total håndbold stævne i samarbejde med skolerne i Viborg kommune – Pludselig er stævnet for 24 skoler og 2400 børn. Dette smitter af på medlemstallet ikke blot i vores lille klub men i hele Viborg kommune.
En sidste ting, som gør vores klub unik, er vores engagerede forældre. Uden det samarbejde I har med alle vores trænere og den hjælpsomhed vi møder hver dag ville dette ikke være muligt.

Sidste år har mange af vores hold været til nogle stævner, Holstebrocup, opstartsstævner og julestævner. Det er en del af sammenholdet på et hold, at holdet kommer til nogle stævner og det kan dermed også være med til, at flere måske starter med at spille håndbold. Derfor har vi i år budgeret med, at endnu flere hold kan komme til stævner hvis de måtte ønske det.

Vores seniordamer har med Torben Blenstrup i spidsen gjort det rigtigt godt og rykkede til jul op i serie 1 og ligger pt. nr. 1. Vi har været så heldig, at igen næste sæson vil vores seniordame træner hedde Torben Blenstrup. Dette er vi utrolig glade for, specielt fordi Torben er en klubmand som vil alt det bedste for M/S håndbold. Det er ikke kun damerne som får noget ud af denne aftale, men alle vores hold. Torben vil nemlig stå for nogle træningskurser for alle nuværende og fremtidige trænere. Den første aften er blevet afholdt og vi håber der vil være opbakning til dette både i indeværende sæson og næste. Det er vigtigt at vi dygtiggør vores trænere, så vi kan få endnu flere spillere som syntes det er fedt at komme til håndbold og dermed flere medlemmer.

Vi har i denne sæson hold i U14 piger, U12 piger & drenge, U10 piger & drenge, U8 mix og U6, det er mange år siden vi har kunne mønstre så mange ungdomshold og lad os sammen fortsætte denne positive udvikling.
En stor udfordring for nogle af vores hold i denne sæson har været, at få alle spillere i kamp. Det er næsten en lige så stor udfordring, som at mangle spillere. Vi har i samråd med vores trænere forsøgt med træningskampe i stedet for at melde holdene i en JHF turneringer. JHF turneringerne havde vi sidste år ikke så gode erfaringer med. Om det har fungeret efter hensigten må vi tage på et evalueringsmøde efter sæsonen.

Vi er blevet kontaktet af Sparkær idrætsforening og havde i går et uformelt møde i hallen. Der er kræfter i Sparkær, som igen ønsker et samarbejde med M/S Håndbold. Dette ser vi meget positivt på og begge klubber vil forsøge at arbejde hen i mod at styrke samarbejdet og så må tiden vise hvor langt vi når. Vi har jo allerede Bo i bestyrelsen og mange forældre i hallen som bor i Sparkær og vi er sikker på med øget focus, at vi kan finde endnu flere børn og unge som har lyst til at spille håndbold.

Jeg vil tilslut gerne beklage, at jeg ikke kan være tilstede i aften, men endnu engang takke alle i og omkring MIF og M/S Håndbold, det har væres en udsøgt fornøjelse at arbejde med jer de seneste 3 sæsoner.
Jeg vil hermed takke af og på gensyn i den ene eller anden form.

Med venlig hilsen

Jeppe Bak